Wiązka elektryczna

Moderatorzy: t90, dreg35, magnum

Awatar użytkownika
wezuwiusz3
Generał
Generał
Posty: 1786
Rejestracja: 28 wrz 2010, 17:08
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Gemini

Wiązka elektryczna

Postautor: wezuwiusz3 » 13 gru 2017, 21:03

Po długich poszukiwaniach i jeszcze większych obiecywaniach ,przyszło mi na to że będę musiał zmienić instalację ze starego typu na nowy którą na szczęście mam i nie muszę nikogo żebrać żeby mi odsprzedał.(Darku nie do Ciebie akurat to jest,bo najczęściej to jeszcze Ty poratujesz).
Mam pytanie.Na jakie niespodzianki natrafię przy przekładce ,na pewno króćce od wody będę musiał zmienić ,pompka hamulcowa też nie ma 1 czujnika.Co jeszcze jest inne??



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
dreg35
Administrator
Administrator
Posty: 2362
Rejestracja: 26 mar 2010, 19:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aquarius

Re: Wiązka elektryczna

Postautor: dreg35 » 14 gru 2017, 5:26

Krzychu
ale o czym piszesz... tylko włącznik świateł możesz mieć inny w nowym typie wiązki ... a w zasadzie kostkę od włącznika na wiązce...
czujniki temp albo będą tak jak w CS a jak będą nowsze to wykorzystujesz tylko jeden przewód zarabiasz wsuwkę damską i po kłopocie...
czujniki na pompie hamulcowe jak były 2 to miały osobny kawałek wiązki a wystarczy podpiąć 1 i światła będą działać...
wszystko pasuje ...zmiany tylko kosmetyczne... ale trochę roboty jest... trzeba zrzucić deskę ...trzeba wyjąć zbiornik paliwa...


dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub dar.dreg35@gmail.com

Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
wezuwiusz3
Generał
Generał
Posty: 1786
Rejestracja: 28 wrz 2010, 17:08
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Gemini

Re: Wiązka elektryczna

Postautor: wezuwiusz3 » 14 gru 2017, 16:02

Kostką od świateł sie akurat nie przejmuję,bo włącznik pasuje stary czy nowy typ,to wsio rawno.
Z czujnikami to już jest inna sprawa,bo króćce będę musiał powymieniać ,a chociażby z tego powodu,że teraz nie mam przekażnika od pompki obiegu ,to i na szlaka było szukać króćca z dwoma czujnikami.Mam tylko z jednym,dlatego pytałem wcześniej który to jest odpowiedzialny za sygnał na przekażnik.U mnie najwyrażniej nie było sygnału na przekażnik,dlatego za każdym razem czy ciepły był silnik czy zimny ,to grzało świece.Myślałem że to jest normalne w starym CS regulowanym płytkami na zaworach.
No ale jak by założył wiązkę z przekażnikiem,to wartało by zrobić to jak przystało i założyć króciec na 2 czujniki ,żeby był sygnał na pompkę,albo zdublować kabel i podpiąć z jednego,ale tak nie chcę robić.
Z pompką hamulca to wiem że nie ma kłopotu.
Zbiornik paliwa chyba jest na takim samym konektorku,ale nie jestem pewien.
Zakładając już nową wiązkę chciał bym już nie ciąć kabli,nie kombinować i nie sztukować..



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
dreg35
Administrator
Administrator
Posty: 2362
Rejestracja: 26 mar 2010, 19:34
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Aquarius

Re: Wiązka elektryczna

Postautor: dreg35 » 15 gru 2017, 5:23

płytki były i w JX więc bez różnicy... pompka nie jest niezbędna i tak niewiele pomagała...świece też może grzać za każdym razem tylko nie czekaj aż się wyłączy... zbiornik to samo...


dreg35@forum.busomania.pl ale lepiej pisać na dreg35@wp.pl częściej zaglądam... lub dar.dreg35@gmail.com

Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
wezuwiusz3
Generał
Generał
Posty: 1786
Rejestracja: 28 wrz 2010, 17:08
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Gemini

Re: Wiązka elektryczna

Postautor: wezuwiusz3 » 22 gru 2017, 16:32

Pilnie potrzebuję zdjęć konektorków z kolorami kabli wiązki głównej do silnika CS (1,6D).w miarę jak najdokładniejszych.
Mam jakieś dzikie kable popodpinane,jak np.kabel na elektrocewkę rozrusznika ,gdzie przedtem jak ten kabel nie był podpięty ,nie obrócił rozrusznik.Teraz jest założona wiązka silnika z JX ,wiązka która szła na lampy tył pozostała nie zmieniona i wpięta do wiązki z JX i okazuje się że kabel na rozrusznik jest nie potrzebny.Po odcięciu tego kabla rozrusznik obraca,a przedtem nie obracał jak nie był podpięty (na starej wiązce silnika,którą zamieniłem na wiązkę z JX. :banghead: Ale mętlik..



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
wezuwiusz3
Generał
Generał
Posty: 1786
Rejestracja: 28 wrz 2010, 17:08
Gender: None specified - None specified
Zodiac: Gemini

Re: Wiązka elektryczna

Postautor: wezuwiusz3 » 23 gru 2017, 20:56

Witam.Dzisiaj udało mi się dojść do ładu z elektryką i odpalić busa.Temat do zamkniecia.



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post
  • Wiązka TDI
    autor: larryk » 18 maja 2018, 14:46 » w Pytania
    1
    219
    autor: dreg35 Wyświetl najnowszy post
    18 maja 2018, 16:35

Wróć do „Wyposażenie elektryczne”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość